Nick Doevendans

Mijn naam is Nick Doevendans. Sinds 2011 ben ik woonachtig in de Dokter Weversstraat.
Vanaf 2012 ben ik werkzaam bij een uitzendbureau in Purmerend. Daar bekleed ik een financiële functie. Bij dit bedrijf ben ik een korte periode actief geweest als bestuurslid van de OR/PVT. Tevens heb ik daar, samen met een aantal collega’s, een personeelsvereniging opgericht.
In mijn vrije tijd lees ik graag veel over Tweede Wereldoorlog en doe ik onderzoek naar een verzetsgroep die hier in de regio actief is geweest.
In 2019 heb ik voor het eerst echt ervaren hoe het is om als individu op te komen voor je eigen belangen wanneer de gemeente regels aanpast die nadelige effecten zullen hebben voor veel bewoners van de Oude Kom. Natuurlijk maak je met z’n allen bezwaar, maar als individu heb je heel weinig “slagkracht”. Ik denk dat bijna iedereen hetzelfde heeft ervaren en dat een reactie op het ingediende bezwaar pas na 6 of zelfs na 12 weken werd gegeven. Met een georganiseerde groep mensen ben je toch tot meer in staat. Dat heeft de Wijkraad Oude Kom Volendam inmiddels ook laten zien.
Laten we niet vergeten dat een wijk als de Oude Kom meer bewoners heeft dan bijvoorbeeld Oosthuizen. Dus is het belangrijk dat gezamenlijke belangen/wensen van bewoners naar de gemeente toe worden uitgedragen en natuurlijk om de leefbaarheid van onze woonomgeving te beschermen zonder hierbij een activistische groep te worden.
Samen met de Seniorenraad, Jan Veerman en Theo Burger zal ik mij bezighouden met het groenbeleid binnen de Oude Kom.

Nick Doevendans