Welkom bij onze kwartaalijkse poll,
Uw mening telt en word gehoord.

De Wijkraad Oude Kom staat voor de belangen van de  3600 inwoners van de oude kom in Volendam. Wij vinden het belangrijk wat de bewoners denken als het gaat over Veiligheid, Leefbaarheid, en Verloedering. Daarom wil de Wijkraad elk kwartaal een kwestie onder de aandacht brengen over wat speelt in de ouwe kom. Wij horen graag wat uw mening is van het onderstaande onderwerp. Zodat de Wijkraad meer inzicht krijgt wat uw voorkeur is voor het belang van ons woongebied.

[yop_poll id=”2″]

Zuideinde autovrij

A | Huidige situatie

In de huidige situatie: de zomer en winter regeling: Tijdens de winter regeling van 1 november tot 1 april mag klein verkeer en vrachtverkeer tot categorie 1 (bestelwagens) tot 3,5 ton over de dijk rijden 24.00 uur en zwaar vrachtverkeer categorie 2,3 en 4 met ontheffing tot 11.00. De zomer regeling van 1 april tot 1 november klein verkeer en vrachtverkeer categorie 1 (bestelwagens) tot 3,5 ton en zwaar verkeer vanaf 3,5 ton met ontheffing tot 11.00 daarna afgesloten.

B | Hele jaar autovrij

Het hele jaar autovrij maar dat groot vrachtverkeer (vanaf 3,5 ton) met ontheffing en klein verkeer en vrachtverkeer ( tot 3,5 ton) tot 11.00 uur over het Zuideinde mag rijden om de middenstand en horeca mag bevoorraden. En dat het daarna een wandel boulevard wordt.

C | Hele jaar autovrij

Maar met een twee richtingsverkeer onder aan de dijk aan de slobbeland kant. Dat de middenstand en de horeca 24 uur bevoorraad kunnen worden met de gevolgen dat er een stuk grond van Slobbeland opgeofferd moet worden om dit te realiseren. Momenteel zijn er ideeën rondom ontwikkelingsplannen over dat stuk Slobbeland die enorm grote impact zal hebben op de leefbaarheid van de bewoners