Verlichten ophaalbrug

De Wijkraad Oude Kom probeert door middel van burgerparticipatie ons centrum veiliger en meer leefbaar te maken. Tevens is onze insteek om het centrum te verfraaien zodat karakteristieke onderdelen beter tot zijn recht komen.
Onze prachtige ophaalbruggen verdienen eigenlijk meer aandacht dan zij nu krijgen. In de Oude Kom in Volendam zijn nog 7 nostalgische ophaalbruggen te bewonderen. Alleen als het donker is zijn de ophaalbruggen niet zichtbaar. Ons voorstel is om één van deze ophaalbruggen (aan de Edammerweg, ten hoogte van nummer 10) te laten verlichten. Zo creëer je een zichtbare ophaalbrug, en dat is niet alleen een stuk veiliger in het donker maar tevens een stuk sfeervoller. Zie voorbeeld foto met verlichting.
De totale kosten om dit te verwezenlijken bedragen ongeveer € 2.200,- ex btw. Hierin is het alles opgenomen zoals het leidingwerk, led strips, schijnwerpers, drivers etc. Aan beide zijden van de brug komen specifieke led schijnwerpers, speciaal ontwikkeld voor dit soort objecten van 30W/kleur 3000. In alle onderste leuningen komen kwalitatief zeer sterke led strips, er word een sleuf aan de onderkant in de leuningen gemaakt dat volledig wordt weggewerkt en dus hufterproef is.
Met de gemeente Edam – Volendam is de afspraak gemaakt dat zij de onderhoudskosten voor hun rekening nemen wanneer dit project daadwerkelijk doorgang vindt.
Hiervoor willen we graag een verzoek doen aan de GDO om dit bijzondere project gefinancierd te krijgen zodat we dit kunnen realiseren en daarmee de wijk veiliger en fraaier te maken.

voorbeeld brug met verlichting