Verloedering viaduct

Vanuit de verschillende openbare vergaderingen wordt de verloedering van het centrum steeds vaker onder onze aandacht gebracht. Een vaak terugkerend item is het viaduct bij het Dril. De rechterwand van de tunnel bij het viaduct is nu een onafgewerkte muur. Voor de muur staan betonblokken en het moet worden gezegd, hier wordt niemand blij van. Dit moet toch anders kunnen!

Voordat het viaduct werd aangelegd was hier een pleintje. Op dit pleintje werden onder andere de bevrijdingsfeesten gevierd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het aantal mensen dat zich deze gebeurtenis nog herinnerd wordt natuurlijk steeds kleiner. Een passende herinnering aan dit stukje Volendamse geschiedenis is daarom op zijn plaats.

Ons voorstel wordt zichtbaar aan de hand van onderstaande impressiefoto. Hierop is het viaduct te zien met dezelfde muur. Nu is er echter een afbeelding zichtbaar van de eerdergenoemde bevrijdingsfeesten na de Tweede Wereldoorlog. De betonblokken bestaan nog steeds, maar worden nu aangekleed als karakteristieke aanlegpalen die wij natuurlijk herkennen van onze Haven. Boven het viaduct kan een bloemencorso zorgen voor een wat frissere uitstraling.

Hoe komt een dergelijke ‘opknapbeurt’ tot stand? De Wijkraad Oude Kom bespreekt dit plan binnenkort in het Gemeenschappelijke Dorpsraden Overleg (GDO). Binnen het GDO is een subsidiepot beschikbaar die ook wel het ‘kernenpotje’ wordt genoemd. Er wordt geprobeerd om dit project vanuit deze pot te financieren. We houden jullie natuurlijk op de hoogte van onze voortgang. Volg ons via de Nivo, website of onze Facebookpagina.

Viaduct 3